Vi företräder 24 regionala
museer från hela sverige.

Blekinge museum

På Blekinge museum ryms fascinerande historier, berättelser och spår från 10 000 års historia. I raden av hus vid Fisktorget finns utställningar om länet och här visas också tillfälliga utställningar av skiftande slag. 4 juli 2020 öppnas en ny utställning som sätter fokus på världsarvet Örlogsstaden Karlskrona! Här kan du följa med på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad. Våra yngre besökare kan följa barnspåret genom utställningen tillsammans med råttan Råkåkå och i barnens rum finns kul saker att prova på!

Andra utställningar på museet är: ”Skatterna från Västra Vång” med spektakulära arkeologiska fynd som guldgubbar och bronser från Västra Vångs by. I ”Utmanaren Erik Höglund” visas bredden av hans konstnärsskap genom glas, måleri och skulptur. Blekinges historia och folkkonst speglas i ”Blekinge i ett nötskal” och i ”Båtar i Blekinge” presenteras blekingsekan och jaktkanoten – Blekinges speciella allmogebåtar.

På museet finns även en lummig barockträdgård och en lekplats, Grevagrundet, som går i skärgårdens tecken. Året om arrangeras aktiviteter för hela familjen – allt i en fantastisk miljö vid amiralgeneralens palats. Grevagården, amiralgeneral Hans Wachtmeisters palats från 1705 ingår i det av UNESCO utsedda världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.

Blekinge museum är ett regionalt museum och arbetar i hela länet, men har Karlskrona som hemvist och utgångspunkt. Museet ligger centralt i Karlskrona där skärgårdsbåtarna lägger till. Strax utanför stan finns museets föremålsmagasin som är öppet för besök.

Blekinge museum