Vi företräder 24 regionala
museer från hela sverige.

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är ett digitalt museum för hela regionens kulturarv, kulturhistoria, slöjd och konst. Länsmuseet erbjuder bland annat digitala stadsvandringar och utställningar, fotografiska samlingar, fakta och berättelser på hemsidan, i appar och poddar. Kort sagt, Stockholms läns museum är museet på fickan.

Genom de digitala kanalerna vill museet öka förståelsen för Stockholms läns historia och samtid. Museets vision är att vara det självklara kunskapsnavet för länsinvånarnas kulturarv och skapa dialog kring historia, samtid och framtid. Att möta och föra dialog med länsinvånarna är därför en viktig del av arbetet. Förhoppningen är att bidra till att kulturarvet tas tillvara och brukas för en hållbar samhällsutveckling.

Stockholms läns museum

konstnär_Niclas: På besök i Konstnärens ateljé Eva Lange. Foto: Rebecka Walan.
Platsverkstan Flemingsberg. Foto: Moa Beskow.
Lansering av det digitala museet. Profilbild av Daniela Juvall.
Digital utställning om fyra mytomspunna platser. Ågesta kärnreaktor, Civilförsvarsanläggningen Elefanten, Interneringsanläggningen i Lissma och Beckomberga sjukhus. Profilbild: Intellecta-Springtime.
Flashmob i Kungens kurva. Foto: Panorama UF.
Karlösa kvarn, Norrtälje. Foto: Linn Sjöberg.
Vandringsutställning om betydelsefulla kvinnor i Stockholms län som nu kan uppmärksammas. Profilbild: Linnéa Teljas-Puranen.